Richie Bulldog är medgrundare och kreativ chef för den världsberömda Hustle Butter tatueringsvård.

Richie och hans varumärke Hustle Butter har sett tatueringsindustrin växa till vad den är idag från det att han fick sin första tatuering i New York när det fortfarande var olagligt i delstaten, till det att han skapade en helt naturlig och veganvänlig produkt fri från grymhet.

Vi intervjuade Richie om idéerna bakom hans produkter, människorna som skapar kroppskonst från Hustlers Parlour tatueringsstudio och fick en smygtitt på nästa stora sak som kommer från Hustle Butter-imperiet!

Hur kom det sig att du engagerade dig i tatueringsbranschen?

Jag var en ödesdiger dag 1993 på min första tjänstgöringsstation efter att ha blivit värvad till USA:s marinkår och på en skum gata gick jag in på en sjaskig tatueringssalong: Lucky Tiger.  Där träffade jag tatueraren JR Maloney, en annan marinkårssoldat som tatuerade på sin fritid.  Vi blev omedelbart vänner tack vare vår ömsesidiga kärlek till att åka skateboard, New York, hiphop, graffitikulturer och så förstås tatueringar. 

Jag tittade i hans skissbok och häpnade över hans graffitistil i tatueringarna.  Jag hade under hela mitt liv aldrig sett den välbekanta gatukonsten i tatueringsform, vilket var vad han gjorde.  Jag visste att det fanns ett band mellan JR och mig. Jag började bli tatuerad av honom i stor omfattning och tillbringade all min fritid på Lucky Tiger.  Det var då jag blev involverad i tatueringsbranschen.

Varför bestämde du dig för att göra ett tatueringssmör?

Långt innan Hustle Butter hade jag läkt med petroleumprodukter precis som alla andra ... A- och D-salvor, bacitracin [sårsalva med antibiotika], blödningar, sårskorpor och utslag.  Läkningsprocessen var nästan lika illa som själva tatueringen.  Jag visste att det måste finnas något bättre för kroppen, huden och tatueringen. 

Som amerikan med rötter från Puerto Rico visste jag att kakao- och sheasmör användes i stor utsträckning för läkning och som fuktgivare.  Jag tänkte att om det var bra för huden så kunde det bli fantastiskt för att läka tatueringar ... Så innan jag visste ordet av sa Rob Hill – en tatuerare från Kalifornien som jag bad testa produkten på sina kunder – till mig: ”Hej du, den är fantastisk som smörjmedel vid tatueringen också ...” Och pang!!!  Här är vi tio år senare.

Hur viktigt är New York för Hustle Butters DNA?

Vi är ett stolt New York-märke, fött i Brooklyn, ”The County of Kings”.  New York är en stor del av vad vi gör och hur vi gör det.  New York, de 5 stadsdelarna: Hustle, Pride, Grit, Edge och Swagger.  Vi strävar alltid efter att bli större och bättre, samtidigt som saker och ting är 100 % verklighetsförankrade.  Enligt min mening finns det ingen mer verklighetsförankrad plats på denna jord än New York, och det verkliga bleknar aldrig!

Kan du berätta om Hustle Butter-teamet och ditt förhållande till medgrundaren Seth Love?

Mitt Hustle Butter-team är superviktigt för mig, varumärket och branschen.  Pierre Bustos är vår teamledare och min vän sen åtminstone 25 år; han hanterar också Hustlers Parlour samtidigt som han har ett fullbokat schema med att tatuera sina egna kunder.  Helt enkelt oersättlig.

Jag har rest världen runt för att handplocka de bästa av de bästa.    Teamet är internationellt och vi sponsrar tusentals artister.  Team Hustle är starkt och ändå har vi sponsrat tatuerare på alla nivåer förutsatt att de visar kärlek, ära och lojalitet.

Ah Seth Love; min partner, storebror, mentor, revisor, livsplanerare ... Jag hade aldrig klarat ensam vad vi har gjort tillsammans.  Han är vinden i mina segel, och tillsammans är vi en ostoppbar kraft, en ångvält med krut i.  Det tror jag verkligen.  Men jag får inte glömma min fru Charlotte och mina barn, Daniel, Celeste och Kayla som har gjort den största uppoffringen för att hålla fortet medan jag rest världen över med Seth och lagt grunden till vad Hustle Butter har blivit.

Vilka är några av dina favoriter bland tatuerare som arbetar idag?

Filip Leu, Igor Mitrenga, El Whyner, Lux Altera, MASHKOW, David Giersch, Kamil Mocet, Levgen Knysh, Schrail Edmund, Craig Foster, Michael Perry, Jason Butcher, Thanks Aanderton, helsike, jag skulle kunna fortsätta hela dagen!

Vilka mässor är roligast att delta i eller vara värd på?

London Tattoo Convention på Tobacco Dock, den gamla Milano-showen på Ata Hotel Quark, och så förstås mina två favoriter, NY Empire State Tattoo Expo och Golden State Tattoo Expo, där jag agerar värd, ”Master of Ceremonies”, på bägge, så de ligger mig varmt om hjärtat! 

Men det finns gott om storslagna mässor världen över.  Evergreen Invitational, Hell City, Due South, någon av Paradise Retreats bara för att nämna några!

Du har också gjort dig känd för att uppträda som DJ, vad fick dig att vilja prova det och var kan vi se det?

Jag har alltid älskat musik, de flesta slagen – det är en av mina starkaste influenser.  Jag har alltid känt att musik gör att ögonblicket blir ”mer”.  Jag har alltid varit omgiven av DJs. Jag kan fortfarande minnas hur jag som barn stod bakom DJ Frankie medan han snurrade på de fantastiska skivorna som gav honom kontrollen över hela partyt. 

Jag har alltid vetat att jag ville göra det, vara det.  Så när jag äntligen kunde köpte jag lite utrustning och lanserade Hustle Butter Radio.  Vårt radioprogram kan ses och höras LIVE på Twitch-plattformen ... Följ RichieBulldog för en härlig stund!

Hur många tatueringar har du och vilken är din favorit?

När jag får frågan hur många tatueringar jag har säger jag ofta en, men ärligt talat är jag täckt till ungefär 70 %.  Min största favorit är insidan av vänster vad av JR Maloney, min vänsterhand från Fillip Leu och den stora skallen på magen av Q Tattoo, kronan ovanför den är av Levgen Kynsh och min senaste av Kamil Mocet.

Har du några planer för din nästa tatuering?

HALS, NACKE, EL WHYNER!

Varför var det viktigt att dina produkter blev veganvänliga?

Jag behövde att det blev det för mig personligen och för familjen.  Jag visste att den skulle komma att användas dagligen så den måste vara ren, helt naturlig, och låt oss inte glömma, fri från grymhet.  Världen är mer i trim med naturlig kvalitet ... kemikalier är dåliga ... mkay!

I år firade du 10 år med Hustle Butter – hur känns det att ha nått den milstolpen?

Jag kan inte ens börja beskriva känslan.  Det känns både som en bråkdels sekund och en livstid.  Jag kommer knappt ihåg någonting innan vi startade Hustle Butter om jag inte anstränger mig!  Det var en tuff resa i början.  Så många nejsägare när jag började: ”namnet fungerar inte”; ”du är ingen tatuerare”;”ingen kommer NÅGONSIN att använda något med doft”; eller alla tiders favorit: ”njut så länge det varar”.

Hundratals produkter har försökt efterlikna vår signaturdoft från produkter för bearbetning och eftervård till stencilprodukter.  Tio år senare har Richie Bulldog Certified blivit det sanna märket för förträfflighet, vördad i tatueringsbranschen världen över och fortfarande lokalt respekterad!

Hur hjälper Hustle Butter Deluxe och C.B.D. Luxe artister att göra sitt bästa arbete?

När man använder Hustle Butter Deluxe som smörjning under tatueringsprocessen svalkar den, lugnar, läker och minskar inflammationer, blödningar och flytningar i huden, vilket håller huden mjuk och fräsch så att den glatt tar emot bläcket.  Den är otroligt bra för att inte överanstränga huden för man kan se varenda högdager, varenda linje när den går in fint första gången. 

Skillnaden med C.B.D. Luxe är att den gör alla de fantastiska saker som det ursprungliga Hustle Butter gör och sen går ett steg längre.  Den minskar ömhet i det tatuerade området, och när CBD tränger in går den inte bara in i hudens yta utan också in i musklerna under.   Och det är en game changer! För att inte tala om att den är fantastisk mot värk, smärta, ömhet och alla möjliga andra åkommor.

Varför ska artister använda din tatueringsvård före, under och efter tatueringen?

Före: Hustle Butter-produkter främjar frisk hud. Om din hud är återfuktad och frisk redan när du ska tatuera dig, gör det huden mer mottaglig för bläcket.

Under: Ingenting håller rodnader och svullnader i schack bättre än Hustle Butter-produkter, vilket gör tatueringsprocessen bättre för både konstnären och den som tatueras.

Efter: Hustle Butter ska användas enligt anvisningarna från din artist.  När Hustle Butter används som eftervård förkortas läkningstiden dramatiskt.  Fortsätt att använda Hustle Butter dagligen efter att du läkt helt, som en del av en hälsosam rutin för huden så att dina tatueringar och din hud aldrig torkar ut utan ser ut och känns i toppskick.

Varför är det så viktigt att starta läkningsprocessen så snart som möjligt?

Läkningsprocessen startar samma ögonblick som Hustle Butter kommer i kontakt med den första bläcklinjen.  Och det är viktigt när man hanterar traumat som huden utsätts för.  Så man drar verkligen nytta av läkningsprocessen på grund av det minskade traumat under tatueringen.  Så Hustle Butter har bokstavligen verkat för att läka ända sedan tatueringen började.  Galet, va?

Tror du att CBD-produkter är här för att stanna?

Min C.B.D. Luxe fungerar för mig – jag använder den faktiskt på gymmet för att hantera min seninflammation, och hundratals artister sjunger dess lov för tatuering, läkning, karpaltunnelsyndrom och dåliga ryggar.  Jag tror att modeflugan kommer att dö ut så floden av skitprodukter försvinner och de bra grejerna blir kvar!

Varför ska artister ersätta grönsåpa med Hustle Bubbles Deluxe?

Vår Hustle Bubbles Deluxe använder de flesta av samma ingredienser som finns i vår Hustle Butter Deluxe för att svalka och återfukta huden under tatueringsprocessen.  Inget som torkar ut eller irriterar huden så som grönsåpa gör.

Kommer vi att få se en ny serie Luxury Hustle Wear i framtiden?

Givetvis!  Ända sedan vi började med Hustle Butters har planen alltid varit att det skulle bli mer än en produkt.  Hustle Butter Deluxe var ett varumärke för en livsstil.  Något mer än bara något billigt man smäcker på över en blodig tatuering.  Nej, det var dyrt, speciellt gjort för din hud, din konst, ditt liv.  Det var lyxigt. Luxury Hustle Wear föddes från en blandning av kärlek till tatuering, konst, mode och musik. 

Det mesta av konsten kommer från vår huvuddesigner, El Whyner.  John Caleb, Anrijs Straume och Aaron Diaz har alla varit med oss. Vi har gjort en ny serie varje år sedan vi började göra begränsade utgåvor och vi har sålt slut varenda gång.  Vi missade 2 år på grund av FUCKDEMIN, men nu är vi tillbaka på banan!

Vad betyder ordet ”hustle” för dig?

ALLT!

Kan du berätta om Hustlers Parlour och konstnärerna som arbetar med den som bas?

När Hustle Butter Deluxe blev alltmer framgångsrikt 2014 med artister som använde det runt om i världen och fick en lojal följarskara, ville vi ha en studio i New York där människor kunde bli tatuerade av de största artisterna från hela världen, samtidigt som Hustle Butter Deluxe och Luxury Hustle Wear gjordes tillgängliga för allmänheten.  Så Hustlers Parlour såg dagens ljus.

Den nuvarande listan av artister är: Kamil Mocet, Igor Mitrenga, Schrail Edmund, Stefano Phen, Tomasz Lech, Federico Costantini, David Giersch, Pierre Bustos, Egor Kubrak, Akos Strenner, Vittorio Mustacchio, El Whyner, Deborah Jeong, Juan Pablo Mejias, Christos Galiropoulos, Mike Amanita, Mello Rosa, Eena Choi och Oscar Conejeros.

Bland återkommande artister finns Massacrov, Daniel Pecho, Hard Times, Zach Brunner, Joe Miller, Aaron Diaz, Bryan Sanchez, Sad Amish, Nora, Anna Chernova, Konstantin Strokin, Polina Cohen, Raimundo Ramirez, El Franco, Simone Terrone, Paul Urquiza, Caleb Morgan och Tom Petucco.

Utvecklar du några andra produkter just nu?

JA! Jag är stolt och glad över att kunna säga att vi har några produkter REDO ATT SLÄPPAS MYCKET SNART! Jag vill hålla på överraskningarna, men en ska du få: ett 50 SPF solskydd som vi har arbetat med att få perfekt under en tid nu.  Helt säker för reven!

Vi kommer att släppa en speciell begränsad utgåva av MASHKOW X HUSTLE BUTTER burk för tioårsjubileet!  BEGRÄNSAD UTGÅVA – HÅLL KORPGLUGGARNA ÖPPNA!

Vad väntar härnäst för Richie Bulldog and Hustle Butter-imperiet?

Håll utkik efter spännande saker som snart kommer att hända på Hustlers Parlour i New York!  Eftersom vi redan är världsomspännande antar jag att vi måste boka några platser på dessa nya intergalaktiska resor för vi siktar på stjärnorna ... Vi ska fortsätta att ge människor naturliga produkter som förbättrar deras liv idag, imorgon och för alltid. 

Det verkliga bleknar aldrig, du kan inte slå The Hustle.

Vi hoppas att du gillade vår intervju med Richie Bulldog från Hustle Butter! Du kan följa varumärket på Instagram och Facebook för att få veta mer om deras senaste produkter, eller få hela sortimentet på Killer Inks webbplats!