Den brasilianska konstnären Duda Lozano är en bona fide trendsättare i tatueringsbranschen med sina otroligt realistiska popkulturinspirerade tatueringar i patch-stil.

Inspirerad av serier, minimalism och en djupgående kunskap om hur ljus och skugga spelar över huden, råder det ingen tvekan om att Duda har förfinat denna unika tatueringsstil.

Vi pratade med Duda om första gången han höll i en tatueringsmaskin, hans favorittatuering förra året och vilka produkter som är en viktig del av hans arbetsstation!

Hur började din tatueringskarriär och vilken stil eller stilar arbetade du från börjani?

Mitt första inträde i tatueringsvärlden var 1993, när en vän gav mig en tatueringsmaskin – men på den tiden föreställde jag mig inte att vara en tatuerare. Jag fortsatte att arbeta med airbrushing, vilket var vad jag gjorde på den tiden, och år 2000 bestämde jag mig för att köpa lite professionell tatueringsutrustning och utöva detta yrke.

Hur kom du på lapptatueringsstilen?

I mitten av 2010 bestämde jag mig för att leta efter min egen stil, där det jag ville var att folk skulle titta på en av mina tatueringar och veta vem som hade gjort den. Det tog 9 år av studier, och 2019 fick jag idén att göra en broderad Garfield-karaktär – från och med då slutade jag bara inte.

Hur tror du att du har fulländat stilen under de senaste åren?

Med hjälp av lämpliga material, och med varje gjord tatuering har jag insett hur jag kan förbättra mitt arbete, genom pigmentering, texturer och särdrag.

Finns det någon du skulle vilja samarbeta med men inte har haft chansen?

Tatuerarna Mambo, Sandry Riffard, Mr Sticker (Luke Cormier), Kozo, Dave Paulo, bland andra, för det finns så många!

Föredrar du att arbeta utifrån popkulturreferenser eller rita dina egna mönster?

Jag föredrar att arbeta med popkultur men blanda in lite av min vision, eftersom det slutar med att många minnen väcks hos mina kunder från 80-talet, 90-talet och så vidare!

När öppnade du Patch Factory Tattoo, och vem jobbar där med dig?

Jag öppnade Patch Factory Tattoo i oktober 2022. Min dotter och fru jobbar på administrations- och marknadsföringssidan och vi har två fast anställda tatuerare, samt jobbar med många gäster.

Finns det något tema du skulle älska att tatuera men inte har gjort ännu?

Det är inget tema, men det jag inte har gjort ännu, och verkligen skulle vilja göra, skulle vara en komplett kroppstatuering, med en blandning av olika tekniker.

Vilken är din favorittatuering gjord under det senaste året?

En jag gjorde i London, av kattungen Marie från Disneys Aristocats.

Kan du gå igenom din arbetsstation med oss?

Jag använder produkter från mina sponsorer - mina maskiner är från FK Irons, mina bläck är från Radiant, efterbehandlingen jag använder är från Balm Tattoo, patronerna är från KWADRON, och jag köper mina varor från Killer Ink.

Vilka tatueringsmässor kommer du att besöka härnäst?

I september ska jag på Tattoo Convention Berlin, sedan i oktober åker jag till Barcelona Tattoo Expo och International Tattoo Expo Roma. 2024 åker jag till Milan Tattoo Convention och Gods of Ink i Frankfurt.

Vi hoppas att du har uppskattat vår chatt med Duda Lozano – se till att följa hans arbete på Instagram och Facebook, eller hitta honom på Patch Factory Tattoo i Barcelona!