FK Irons är företaget bakom några av de mest populära och ikoniska tillbehören och utrustningarna för tatuering det senaste decenniet.

Varumärket som är mest känt för sitt mångsidiga utbud av tatueringsmaskiner och batteripaket – såväl som den ständigt hjälpsamma Darklab-appen för trådlös kontroll av maskinen och framtidssäkra uppdateringar – hjälper till att föra teknologin för tatuering in i framtiden.

Vi pratade med Tyler Stover, direktör för marknadsföring hos FK Irons om företagets mest älskade produkter, trender inom tatueringsbranschen och hans egen välgörenhet, Hope Vs Cancer.

När kom du till FK Irons och hur har företaget förändrats sedan dess?

Jag började på FK Irons i slutet av 2018 och har haft förmånen att se hur företaget har utvecklats med branschen.

Vi gick igenom en pandemi tillsammans med våra konstnärer och som de sant kreativa människor vi är hittade vi innovativa sätt att fortsätta att tillhandahålla de bästa verktygen för våra konstnärer. Vi har vuxit och har blivit välsignade med möjligheten att beröra så många konstnärers verk och butiker runt om i världen.

Vad skiljer ONE från alla era andra maskiner?

I ett nötskal: man kan ta bort battericellen från enheten, och de elektroniska komponenternas minskade komplexitet innebär att priset för maskinen blir överkomligt för fler konstnärer världen över.

Vilka är mer populära — maskiner som är trådbundna, trådlösa eller hybrider som EXO?

För närvarande trådlöst över lag. Den nya vågen av konstnärer som börjar i branschen blir inte ens riktigt exponerade för trådbundna maskiner. Allt de känner till är trådlöst.

Kan du berätta om designen på er Flux Max Anniversary Edition och verktygslådan den kommer med?

Den var inspirerad av det ikoniskt och igenkännbara svarta och röda i FK:s logotyp! Och ja, när det handlade om vad vi skulle lägga den i kom vi att tänka på hur många konstnärer som bad om verktygslådorna vi använde när vi först lanserade Flux Max med vårt Pro Team 2022.

Varför tror du att Xion fortfarande är så populär efter alla dessa år?

På grund av kvaliteten och att den är så mångsidig. Konstnärer kan byta slaglängd och justera give på maskinen. Vi får höra mycket att den gör det möjligt för konstnärer att ta ett stort steg i hantverket samtidigt som de lär sig att tatuera eller växa som konstnärer, under det att de experimenterar med sin konst och börjar tänja på gränserna.

FK Irons har släppt PowerBolt, PowerBolt II, PowerBolt+ och PowerBolt II+! För de som är osäkra, kan du förklara skillnaderna mellan dessa alternativ?

Plusversionerna håller alla ungefär en och en halv gång längre än motsvarande mindre versioner. PowerBolt var vårt ursprungliga trådlösa batteri, och spänningsnivån mättes med en LED-lampa, medan PowerBolt II har en full OLED-skärm med numerisk avläsning, menyalternativ och utökade funktioner.

Vilka är fördelarna med att använda Darklab-appen?

Den största fördelen är möjligheten att uppdatera firmware. Våra elingenjörer arbetar hela tiden för att förbättra den fasta programvaran på våra maskiner.

Kan du berätta om arbetet du gör med Hope vs Cancer?

Vår filantropiska organisation strävar efter att skapa en pålitlig plattform för tatuerare, som ger dem möjlighet att ge tillbaka genom att designa och tillhandahålla riktiga tatueringsdesigner som görs till tillfälliga tatueringar för barn som kämpar mot cancer.

Dessa unika verktyg fungerar som ett coolt och konstnärligt uttryck och lyfter barns humör världen över, särskilt när de genomgår intensiva behandlingar mot cancern.

Vilka är några av dina favoriter bland tatuerare som arbetar idag?

Uh, gosse. Dina frågor blir inte lättare. Jag gillar verkligen vad Randy Burnham, Franky Yang och Waler Montero har åstadkommit på sistone. Den visuella kompositionen och det konstnärliga utförandet är i toppklass.

Vad händer härnäst för Tyler Stover och FK Irons?

FK Irons drivs av innovation med fantasin som bränsle och jag är begeistrad över att fortsätta min väg med FK Irons. Jag njuter verkligen av resan!

Stort tack till Tyler för att du lät oss ta del av tankeprocesserna bakom några av våra favoritprodukter – och du gav oss några tatuerare att följa!

Kolla in hela FK Irons sortiment i vår butik, inklusive maskiner, nätaggregat, grepp och pedaler, eller följ varumärket på Instagram och Facebook för att hålla koll på deras senaste innovationer!